Masła z nerkowców

Masła z nerkowców coraz częściej pojawiają się wśród zdrowej żywności. Nic dziwnego, tego typu produkty stanowią idealne paliwo energetyczne dla sportowców, charakteryzują się wysoką zawartością składników odżywczych, a co więcej, są bardzo smaczne.

Naturalne masło z orzechów nerkowca zachowuje pełnię ich właściwości. Oznacza to, że jego systematyczne spożywanie wspomoże funkcjonowanie układu krążenia oraz serca. Nerkowce znane są również z działania zmniejszającego ryzyko zachorowania na cukrzycę oraz chorobę wieńcową. Pobudzają prace mózgu, łagodzą stany depresyjne i stres. Regulują poziom cukru we krwi i zapobiegają niedotlenieniu organizmu. Mają również duże znaczenie w zachowaniu urody – poprawiają stan skóry, włosów i paznokci.

Masło z nerkowców charakteryzuje się sporą zawartością składników odżywczych, takich jak potas, magnez, witamina K, witaminy z grupy B czy niacyna. Są również bogatym źródłem białka, błonnika oraz zdrowych kwasów tłuszczowych, które mają duże znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania każdego człowieka.

W kuchni masło z nerkowców wykorzystać można podobnie jak inne masła orzechowe. Świetnie sprawdza się na chlebie, jako dodatek do lodów, jogurtów czy owsianek. Doskonale smakuje również solo, spożywane na łyżeczce prosto ze słoika. Masła z nerkowców doceniane są przez sportowców i specjalistów od zdrowego żywienia na całym świecie.

Obejrzałeś wszystkie produkty
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel