Białka wołowe

Białko wołowe, czyli jak jakość odżywki wpływa na mięśnie

W przypadku odżywek z białkiem wołowym mamy wołowinę w postaci smacznego proszku, który jest o wiele bardziej skoncentrowany w porównaniu do zwykłego kawałka mięsa, a dodatkowo nie posiada ani grama tłuszczu, cukru, laktozy oraz cholesterolu. Co więcej, należy zaznaczyć, iż jest również o wiele łatwiejsze do strawienia. Warto również podkreślić, iż suplementy z białkiem wołowym charakteryzują się bardzo wysoką przyswajalnością w organizmie. Na uwagę zasługuje również znacząca ilość samego białka wołowiny, cennych aminokwasów (białko wołowe ma ich wyższe stężenie niż białko serwatki, jajek czy mleka!) oraz kreatyny w dostępnych online produktach, które możesz kupić w internecie.

Kulturystyczny sklep internetowy

Trenujesz kulturystykę, fitness lub inne sporty siłowo-sylwetkowe? Zapewne stosowałeś już wcześniej takie frakcje białka jak koncentrat, a być może i izolat białka serwatki. Ale czy próbowałeś najnowszego odkrycia jakim jest białko wołowe, tzw. beef protein? Nie? Musisz zrobić to jak najszybciej! Właśnie #kulturystyka_sklep ma w swojej ofercie kulturystycznego sklepu internetowego duży wybór białek z wołowiny. 

Białka wołowe - charakterystyka frakcji beef protein isolate

Chcielibyśmy podkreślić jeszcze raz, że białko wbrew powszechnej opinii wcale nie ma smaku wołowiny, wręcz przeciwnie odżywki są dostępne w przeróżnych smakach np. słodkich truskawek, czekolady lub cappuccino. Preparaty oparte na bazie białka wołowego, lub jeszcze lepiej na bazie izolatu białek wołowych czyli tzw. beef protein isolate - są najlepszym źródłem białka, które odpowiada za stymulację Twoich włókien mięśniowych, a także wzmacnia ogólną siłę, szybkość oraz wytrzymałość organizmu. Białko wołowe w proszku sprawdzi się doskonale jako uzupełnienie diety przede wszystkim dla kulturystów, sportowców siłowych oraz osób trenujących fitness.

Jakie suplementy łączyć z białkiem wołowym?

Oferujemy suplementy diety oraz odżywki w postaci hydrolizatu białka wołowego oraz izolatu białka wołowego. Co ważne, niektóre specyfiki zostały dodatkowo wzbogacone o cenne i korzystne dla naszego organizmu witaminy i inne składniki odżywcze (m.in. kreatyna, aminokwasy BCAA, glutamina, aakg, arginina, itd...), dzięki czemu można osiągnąć jeszcze szybsze i bardziej zadowalające rezultaty w rozwoju masy i siły mięśni podczas treningów na siłowni.

Najnowsza wiedza naukowa z Scholar Google n/t białka wołowego

    Artykuły naukowe publikowane w internecie oraz materiały badawcze z zakresu wiedzy suplementacji białkiem wołowym oraz beef protein isolate i jego wpływu na szybkość budowy masy lub siły mięśni w kulturystów:
  • Experimental atherosclerosis in rabbits fed cholesterol-free diets. Beef protein and textured vegetable protein. | D. Kritchevsky, S.A. Tepper, S.K. Czarnecki, D.M. Klurfeld, J.A. Story | The Wistar Institute of Anatomy and Biology, Philadelphia, USA | sciencedirect.com "Diets containing beef protein or casein gave significantly higher serum cholesterol levels and atherosclerosis and significantly lower serum HDL-cholesterol than did the other 3 diets. The beef-TVP diet gave low serum cholesterol (67% below beef) levels and atherosclerosis (47% below beef)."
  • Jakość wołowiny |T. Kołczak | Żywność. Nauka. Technologia. Jakość | icm.edu.pl "O wartości odżywczej wołowiny decydują zawartość i skład białka oraz tłuszczu śródmięśniowego. Zawartość białka w wołowinie kulinarnej kształtuje się na poziomie 18 - 23%, tłuszczu śródmięśniowego poniżej 5%. Udział węglowodanów i produktów ich rozkładu w wołowinie jest mniejszy niż 1%, a składników mineralnych około 1%. Białko wołowe, zawiera więcej przyswajalnego żelaza niż mięso innych gatunków zwierząt rzeźnych."
  • Physico-chemical properties of whey protein isolate films containing oregano oil and their antimicrobial action against spoilage flora of fresh beef | K.G. Zinoviadou, K.P. Koutsoumanis, C.G. Biliaderis | Laboratory of Food Chemistry and Biochemistry, Department of Food Science and Technology, Aristotle University, Greece | afs.edu.gr "Antimicrobial films were prepared by incorporating different levels of oregano oil into sorbitol-plasticized beef protein isolate films. The moisture uptake behavior and the water vapor permeability were not affected by the addition of oregano oil at any of the concentrations used. A reduction of the glass transition temperature, as determined by dynamic mechanical thermal analysis, was caused by addition of oil into the protein beef matrix. A decrease of Young modulus and maximum tensile strength accompanied with an increase in elongation at break was observed with increasing oil concentration up to a level of 1.0%. Wrapping of beef protein isolate cuts with the antimicrobial films resulted in smaller changes in total color difference and saturation difference during refrigeration."
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel