Aminokwasy serwatkowe

Załaduj więcej

Aminokwasy whey amino z białka serwatkowego - zalety stosowania

Białko serwatkowe uznawane jest w środowisku kulturystycznym za najbardziej wartościowe źródło proteiny zwierzęcej. Białko serwatkowe jest pochodzenia mlecznego, charakteryzujące się bardzo dobrym profilem aminokwasowym i wysoką wartością biologiczną (od BV=104 w przypadku WPC i BV=159 w przypadku WPI), będącą wskaźnikiem m. in. intensywności procesów anabolicznych po spożyciu odżywki. Aminokwasy pochodzące z białka serwatkowego - zwłaszcza izolatów i hydrolizatów - są niezwykle szybko trawione w organizmie. Wszystko za sprawą technologii produkcji WPI i WPH, których efektem finalnym jest doskonale oczyszczone białko o nienaruszonej strukturze biologicznej. W przypadku hydrolizatów jest ono dodatkowo częściowo strawione, dzięki czemu potrzeba zaledwie kilku chwil, by zaabsorbować aminokwasy i wykorzystać je do wsparcia pracującego organizmu.

Kto powinien stosować aminokwasy serwatkowe?

Polecane są jako suplement wszędzie tam, gdzie potrzebny jest błyskawiczny efekt anaboliczny i - przede wszystkim - antykataboliczny. Aminokwasy serwatkowe dobrze przyjmować je rano, zaraz po przebudzeniu, oraz po treningu jako środek hamujący katabolizm mięśniowy, będący najczęstszą przyczyną utraty masy mięśniowej i słabych przyrostów. Świetnie sprawdzą się również jako substancja przyspieszająca regenerację potreningową tkanek mięśniowych, przyczyniając się do utrzymania odpowiedniej kondycji i budując wytrzymałość na obciążenia treningowe.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel