Masła migdałowe

Masła migdałowe zaliczane są do jednych z najzdrowszych maseł na świecie. Ze względu na szereg właściwości zdrowotnych zyskały miano superfoods i stały się bardzo popularne wśród sportowców i dietetyków. Idealne na chleb lub do spożywania prosto z łyżeczki, stanowią jedną z najsmaczniejszych i najbardziej odżywczych zdrowych przekąsek.  

Naturalne masło z migdałów zawiera szereg właściwości, pochodzących z tych wspaniałych orzechów. Systematyczne spożywanie takiego produktu wspomoże wzrost mięśni i pracę mózgu. 

Migdały regulują poziom cukru we krwi i działają korzystnie na układ krwionośny. Działają korzystnie na układ nerwowy i podnoszą odporność, a dzięki sporej zawartości zdrowych kwasów tłuszczowych, wspomagają procesy odchudzania. Masło migdałowe to bogactwo witamin i minerałów. W jego składzie znajdziemy między innymi magnez, wapń, cynk, fosfor czy potas. Migdały charakteryzują się również wysoką zawartością kwasu foliowego, witamin z grupy B i witaminy E. Są dobrym źródłem białka i błonnika.  

Masła migdałowe to idealna przekąska nie tylko dla sportowców, ale również dla osób, które chcą zdrowo się odżywiać. Można je wykorzystywać jako dodatek do smacznych deserów na zimno czy wypieków. Wyróżniają się wyrazistym smakiem i pozostawiają uczucie sytości na długo.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel